Appelvink

Deze vogel lijkt behoorlijk zeldzaam te zijn en was dat vele jaren geleden ook. Toch valt de vogel maar zelden op omdat ze zeer schuw is.

Appelvinken bevinden zich vaak in bossen. Daar houden ze zich graag op in de toppen van de bomen. Appelvinken zijn dan ook het best te zien wanneer de bomen nog geen bladeren hebben.

Appelvinken eten voornamelijk zaden en insecten. De snavel van een appelvink weet diverse zaden moeiteloos te openen met zijn snavel. Geen wonder ook, wanneer je weet dat deze vogel zijn snavel met een kracht van 50kg dicht kan drukken.

Wil je graag appelvinken zien? Dan is de kans hierop het grootst aan de rand van een bos, op een plaats waar veel zaden aanwezig zijn. Met zijn 18 centimeter is de appelvink een van de grootste vinken van Europa.

DEEL DIT WEETJE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *