Giraffe

Giraffes komen in Nederland niet in het wild voor. Met hun lange poten en nog langere nek eten ze in Afrika met gemak de blaadjes van de hoogste bomen. Hun zwarte tong kan wel 45 centimeter lang worden!

De nek van een giraffe kan wel twee meter lang worden. Toch heeft een giraffe net zoveel nekwervels als wij mensen hebben. De nekwervels van een giraffe zijn alleen veel groter dan die van mensen. Giraffen vechten met hun nekken wanneer ze hun dominantie willen tonen. Dit wordt ook nekworstelen genoemd.

Wanneer een giraffe wil drinken, spreidt hij zijn voorpoten op zodoende met zijn bek bij het water te kunnen komen. De giraffe is dan kwetsbaar, omdat hij zich in deze houding nauwelijks tot niet kan bewegen. Giraffen kunnen in tijden van droogte wel een maand zonder water te drinken overleven.

Giraffen maken nauwelijks geluid. Wanneer giraffen in gevaar zijn, kunnen ze loeiende, snurkende geluiden maken. Verder hebben giraffen in de boven en onderkaak kiezen zitten, maar enkel in de onderkaak tanden.

DEEL DIT WEETJE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *