Hazelmuis

hazelmuis

Hazelmuizen behoren tot de slaapmuizen. Deze groep knaagdieren dankt zijn naam aan het feit dat ze overdag slapen, en ’s nachts actief zijn en aan het feit dat de winterslaap van deze muizen soms wel een half jaar kan duren!

Hazelmuizen worden maximaal tien centimeter groot, maar zijn meestal iets kleiner. Ze hebben een staart die bijna net zo lang is als het lichaam zelf. Deze pluimachtige staart geeft ze een uiterlijk dat op dat van een eekhoorn lijkt.

Op het menu van een hazelmuis staan noten, onder andere hazelnoten. Ook eten ze insecten, eieren en vruchten. De hazelmuizen leven in ronde, geweven nesten hoog in de bomen.

DEEL DIT WEETJE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *