Reuzenstern

De reuzenstern is, zoals zijn naam al doet vermoeden, de grootste stern. Hij is vooral te herkennen aan zijn zwarte poten en zijn rode snavel. Reuzensterns zijn ongeveer zo groot als een stormmeeuw.

Reuzensterns overwinteren in Afrika en broeden in Scandinavië. Op doortocht zijn ze soms te zien in ons land. In september 2013 is de vogel waargenomen in natuurgebied ‘De Wieden’ in de kop van Overijssel.

De reuzenstern is een koloniebroeder en de nesten zijn vaak niet meer dan een kuiltje in de grond. Hierbij zijn de vogels zeer schrikkerig en laten bij het minste of geringste gevaar hun nest in de steek.

Reuzensterns zijn net als veel andere sterns goed te herkennen aan hun manier van ‘vissen’. Een stern kan een tijd op één plek in de lucht hangen, waarna deze zich enorm snel naar beneden laat vallen om een vis te vangen.

DEEL DIT WEETJE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *