Sperweruil

De sperweruil dankt zijn naam aan het feit dat zijn uiterlijk kenmerken van een sperwer met zich meedraagt. Met name de lange staart en de vorm van de vleugels dragen hieraan bij.

Sperweruilen leven, in tegenstelling tot vele andere uilensoorten, vooral overdag. Ze jagen dan op kleine knaagdieren of vogels om zich mee te voeden. Net als bij vele andere uilen is ook bij de sperweruil het gehoor bijzonder goed ontwikkeld.

Sperweruilen zijn in Nederland zeer zeldzaam. In november 2013 is de sperweruil voor de vierde keer sinds 1900 in ons land waargenomen, en wel in Zwolle. Normaal gesproken leeft de sperweruil noordelijker, in Scandinaviƫ en Noord Amerika.

DEEL DIT WEETJE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *