Veelvraat

Veelvraatrupsen beginnen zich in augustus vol te eten met bladeren van met name sommige wilgensoorten, bramen en frambozen. Deze rupsen zijn goed te herkennen door hun rood bruine beharing.

Vlak voor de winter stoppen de rupsen met eten. Ze hebben zich dan behoorlijk vol gegeten en zoeken een plek op de grond, tussen bladeren of mos om te overwinteren.

Na de winter wordt de rups weer actiever. Wanneer zijn lichaam voldoende opgewarmd is door de zon, zal de rups zich gaan verpoppen. Deze ‘pop’ is een lange cocon die zich vlak boven de grond bevindt.

Van de vlinder houden de vrouwtjes zich veelal wat schuil overdag, terwijl de mannetjes zo hard vliegen dat ze soms niet eens waar te nemen zijn. Zo vlak voor het einde van de zomer, in augustus, komen de gelegde uitjes uit en zijn de meeste vlinders weer gestorven.

 

DEEL DIT WEETJE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *