Boerenkool

In de herfst en de winter wordt deze bladgroente weer volop gegeten! Vaak wordt boerenkool verwerkt in een stamppot met aardappelen, spekjes en rookworst.

Er zijn verschillende soorten boerenkool. Welke soort geteeld wordt, hangt vooral af van het doel ervan (massaproductie voor de industrie of eigen teelt op een volkstuin). Zo wordt struikboerenkool vrij hoog, de bladeren groeien aan een lange steel.

Boerenkool bevat veel vitamine C en veel calcium. Deze voedingsstoffen dienen als beschermende stoffen en als bouwstoffen voor ons lichaam. Naast voedingsstoffen bevat dit plantaardige voedsel ook voedingsvezels. Voedingsvezels zorgen ervoor dat de spieren in je darm actief blijven.

Boerenkool wordt veelal in de stamppot gegeten. Op deze website vindt je lekkere recepten.

Dit bericht is geplaatst in Weetjes met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *