Rabarber

Niet iedereen vindt deze plant even lekker. Wanneer je hem niet om te eten in de tuin hebt staan, kan je hem ook voor de sier in de tuin zetten. De rabarberplant is namelijk plant met grote, opvallende bladeren.

In het voorjaar schieten scheuten vanuit een stronk onder de grond omhoog. Deze scheuten vormen stelen met daaraan grote bladeren. De stelen van rabarber kunnen gegeten worden. Van zichzelf smaakt rabarber heel zuur.

Deze zure smaak wordt veroorzaakt door oxaalzuur, wat zich in de plant bevindt. Wanneer je teveel van dit oxaalzuur binnen krijgt, kunnen je botten gaan ontkalken. Oxaalzuur verbindt zich met kalk, waardoor het kalk minder werkzaam wordt.

Oxaalzuur kan ook zorgen voor stroeve tanden. Drink dan een glas melk, of een ander drankje waarin veel kalk zit. Je zult merken dat je tanden snel weer glad aanvoelen.

Recepten voor het bereiden van rabarber zijn hier te vinden.

DEEL DIT WEETJE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *