Bijen

Bijen zijn insecten die ontzettend belangrijk zijn voor het bestuiven van planten. Toch staan ze hier minder bekend om, en zijn mensen vaak bang gestoken te worden door deze insecten.

Er zijn veel verschillende soorten bijen. Ze leven allemaal van nectar, dat ze uit bloemen halen. Terwijl ze dit doen, komt stuifmeel op hun lichaam terecht. Wanneer ze vervolgens een andere bloem inkruipen, komt het stuifmeel terecht op de stempel van de stamper. De bloem is bestoven.

Bestuiving is noodzakelijk voor het vormen van vruchten met daarin zaden. Dit is noodzakelijk voor de plant, om zichzelf voort te planten. Ook voor ons mensen is dit noodzakelijk, zonder bestuiving kan er een flink voedseltekort ontstaan.

Bijen maken honing. Dit is bedoeld als voedsel om de winter door te komen. In de winter is er namelijk geen nectar te vinden.

De meeste bijen  steken pas wanneer ze in paniek zijn en geen andere uitweg zien. Vaak blijft een angel achter en sterft een bij nadat deze een mens of dier gestoken geeft.

Dit bericht is geplaatst in Weetjes met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *