Huisspin

Welk meisje is niet bang voor spinnen (geweest)?

Een van de spinnen die het meest gezien wordt, is de grijze huisspin. Deze spinnen leven graag in huizen, zoals de naam al doet vermoeden.
Spinnen hebben 8 poten en zijn dus geen insecten, die hebben 6 poten.

De huisspin kan meer dan 1 centimeter groot worden en verstopt zich overdag vaak. In de avond en nacht wordt de spin actiever en zal deze ook meer gezien worden.

De huisspin weeft vaak een trechtervormig web. Zodra insecten hierin vliegen, rent de spin naar ze toe, spuit een speciale vloeistof in ze en neemt insecten mee naar zijn nest. Door de speciale vloeistof, worden de insecten van binnen helemaal vloeibaar, waardoor de spin zijn prooi zo op kan drinken!
Spinnen vangen dus allerlei vervelende insecten in jouw huis. Hartstikke handig!

Huisspinnen kunnen mensen bijten wanneer ze zich bedreigt voelen. De spin kan dan een beetje gif injecteren, waardoor een dikke bult ontstaat. Deze bulten doen bijna geen pijn en het gif is verder ook niet schadelijk voor mensen. Vang een huisspin dan ook liever niet met je handen, maar in een potje of met een netje.

Mannetjes zijn kleiner dan vrouwtjes. Huisspinnen leven vaak alleen, solitair. Wanneer ze met elkaar paren, is het mannetje na de paring vaak de klos en valt het vrouwtje hem aan.

Dit bericht is geplaatst in Weetjes met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *