Huisstofmijt

Ha…..ha….haaaatsjoe!

Veel mensen beginnen te niezen wanneer ze iets pakken wat onder het stof ligt. Stofdeeltjes zijn eigenlijk de uitwerpselen en vervellingen van een huisstofmijt.

Huisstofmijten zijn kleine insecten die met het blote oog niet of nauwelijks te zien zijn. Toch zitten ze overal om ons heen, met name in materialen van stof. Denk hierbij aan je beddengoed, bank, gordijnen en aan de vloerbedekking.

Huisstofmijten leven voornamelijk van de huidschilfers van mensen. Ons huis ligt vol met deze huidschilfers en de huisstofmijt maakt daar dankbaar gebruik van.

Huisstofmijten houden van een vochtige, warme omgeving. Het is daarom goed om je huis te ventileren, zodat de luchtvochtigheid in huis daalt. Dit is zeker van belang wanneer je allergisch bent voor de uitwerpselen van deze diertjes.

Bij een allergie reageert het afweersysteem van jouw lichaam erg overdreven op, in dit geval, de uitwerpselen van huisstofmijten. Wanneer je hier last van hebt, of denkt te hebben, is het goed om naar de huisarts te gaan. Er zijn verschillende medicijnen beschikbaar, waardoor je de reactie van jouw afweersysteem kunt onderdrukken.

Dit bericht is geplaatst in Weetjes met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *