IJsvogel

Een schuwe en daardoor wat lastiger waar te nemen vogelsoort is de ijsvogel. Eenmaal in het vizier is er heel wat te genieten. De ijsvogel wordt bedekt door een fel gekleurd verenkleed.

Een ijsvogel leeft voornamelijk solitair. Vanaf een tak die over het water hangt speurt een ijsvogel naar zijn favoriete voedsel: vis. Kleine visjes worden gevangen door deze snelle vogel, die snelheden tot wel 80 km per uur km bereiken. Niet alle delen van een vis worden verteerd. De niet verteerde delen spuugt een ijsvogel uit in de vorm van een braakbal.

De nam ijsvogel doet je misschien vermoeden dat deze vogel van ijs houdt. Niets is minder waar, zodra er ijs over het water ligt kan de ijsvogel zijn prooien niet meer vangen en sterven aan ondervoeding.

Heb je een ijsvogel gezien? Geef je waarneming dan door op deze website. Hier is ook meer informatie te vinden over de ijsvogel.

Dit bericht is geplaatst in Weetjes met de tags . Bookmark de permalink.

Eén reactie op IJsvogel

  1. Brent schreef:

    Deze vogel zojuist gespot bij onze visvijver in Geluwe. Mijn moeder vond hem heel mooi. Ze heeft helaas geen foto kunnen nemen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *