Luierende katten

Katten kunnen erg lui zijn. Katten houden ervan om in de zon, of op een warme ondergrond (denk aan een kachel) te liggen. Tijdens dit luieren kan de kat zijn maaltijd goed verteren. Een kat luiert wel tweemaal zo lang als een mens.

Naast dit luieren, kunnen katten ook erg actief zijn, vooral tijdens de jacht. Een kat besluipt meestal zijn prooi. Wanneer de kat de prooi dicht genaderd is, bespringt hij die. De meeste katten hebben de neiging om lang met een gewonde prooi te spelen. Dit spelen zorgt ervoor dat de prooi uiteindelijk dood gaat en de kat zo min mogelijk kans op verwondingen loopt mocht de prooi zich nog verweren.

Katten likken zichzelf schoon met hun tong. Dit doen ze meestal voor het slapen gaan, of bij het wakker worden. De gehele verzorging gebeurt met de tanden, speeksel met enzymen en vet uit een klier onder de staart. Deze verzorging van de vacht duurt in totaal ongeveer 2 uur per dag.

Katten krijgen op deze manier veel haren binnen. Meestal verlaten deze haren de kat via de anus. Mocht de kat in korte tijd veel haren binnen krijgen heeft de kat kans op een haarbal. Deze haarbal wordt weer uitgebraakt. Wanneer een haarbal blijft hangen kan dat levensbedreigend zijn.

Katten maken een laag zoemend geluid wat ook wel spinnen wordt genoemd. Dit spinnen doet een kat wanneer het tevreden is, maar ook bij angst en tal van andere emoties.

Dit bericht is geplaatst in Weetjes. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *