Keep

De keep is familie van de vink en daar door velen niet gemakkelijk van te onderscheiden. Mannetjes hebben een witte buik en een oranje borst. In de zomer hebben ze een zwarte kop die in de winter meer grijs gekleurd is.

Kepen heten zo omdat vanwege het geluid dat ze maken. Dat heeft, als je goed luistert, iets weg van het woord keep. Kepen leven in groepsverband, vaak met andere vinkachtigen samen.

Kepen leven in een bosachtige omgeving. In de zomer meer in het noorden van Europa, in de winter meer zuidelijker. Tijdens de vogeltrek zijn kepen ook in Nederland te zien. Ook overwinteren de vogels hier.

Kepen eten voornamelijk beukennootjes. Je vindt ze in het najaar dan ook vaak bij beukenbomen in de buurt. In de zomer worden naast zaden ook insecten gegeten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *