Papiervisje

File:Ctenolepisma longicaudata (long-tailed silverfish), Mook, the Netherlands.JPG

Papiervisjes eten zoals hun naam al doet vermoeden papier. Ze zijn dan ook vaak te vinden in boeken, tijdschriften of kranten. Om die reden worden papiervisjes ook wel boekvisjes genoemd. Papiervisjes lijken erg op zilvervisjes. Papiervisjes worden zo’n 1,5 tot soms 2 centimeter groot. Hun huid is bedekt met schubben en kan daarnaast beharing bevatten.

SCHADE
Papiervisjes brengen dus enige schade toe in huis, namelijk aan papier. Verder kunnen deze dieren weinig kwaad. Toch vinden veel mensen ze niet fijn om te zien. Maar hoe kom je van papiervisjes af als ze eenmaal in je huis zitten?

BESTRIJDING
Er zijn verschillende manieren om papiervisjes uit je huis te krijgen. Eén daarvan is een plakstrip die je met de plakzijde omhoog op de grond legt op plaatsen waar veel papiervisjes lopen. Wanneer een papiervisje over de plakstrip loopt blijft deze vastgeplakt zitten en zal deze doodgaan. Het kan helpen om een plakje aardappel in het midden van deze plakstrip te leggen. De papiervisjes lopen dan naar de aardappel (zetmeel) toe en blijven onderweg plakken aan de plakstrip.

VOORKOMEN
Maar voorkomen is beter dan genezen. Controleer oude boeken of tijdschriften op de aanwezigheid van papiervisjes en verwijder ze voordat je de boeken of tijdschriften mee in huis neemt. Ruim je boeken en tijdschriften op in kunststof bakken die je helemaal kunt afsluiten. Zo is er geen voedsel meer beschikbaar voor de papiervisjes.

Dit bericht is geplaatst in Weetjes met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *