Spint

Soms lijkt het net of je kleine spinnetjes in je planten hebt, die een web rondom en tussen de bladeren spinnen. Wanneer je dichtbij gaat kijken, blijken dit vaak erg kleine beestjes te zijn: spint.

Spint is een verzamelnaam voor mijten die planten aantasten. Deze beestjes worden doorgaans niet groter dan 0,5 milimeter. Ze vallen daarmee vaak laat op, wanneer ze met velen in een plant aanwezig zijn.

Wanneer er spint in een plant aanwezig is, zie je kleine spinnenweb-achtige draadjes tussen de bladeren lopen. Hierover bewegen de mijten zich van blad naar blad. Spint houdt zich vervolgens graag op aan de onderkant van het blad, waar het sappen uit de bladeren zuigt. De bladeren raken hierdoor beschadigd en vergelen, tot ze uiteindelijk afvallen.

Spint houdt van een droge, warme omgeving. Komt de temperatuur in de buurt van 10 graden Celsius of lager, dan gaan de mijten in winterslaap. Spint is te bestrijden met chemische middelen, of met een roofmijt. Deze eet de schadelijke mijten op.

Een vrouwtje kan wel 80 eitjes leggen. Wanneer je spint wilt behandelen, zal je deze behandeling moeten herhalen. Anders komen na de behandeling de eitjes uit en begint de plaag gewoon weer opnieuw.

Dit bericht is geplaatst in Weetjes met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *