Vogelspin

 

Gelukkig leeft deze spin niet in Nederland! Althans, niet in het wild. Sommige mensen houden deze spin als huisdier.

Vogelspinnen zijn erg groot in vergelijking tot de spinnen die hier in Nederland leven. Het zijn zelfs de grootste spinnen die bekend zijn! Hun lichaam is behaard. Door deze grootte denken veel mensen dat vogelspinnen gevaarlijk zijn. Dit valt in de meeste gevallen wel mee.

Vogelspinnen geen web, maar jagen op prooidieren. Deze vangen ze, waarna ze hun prooi inspuiten met een gif. Hun prooi raakt verlamd en wordt verteerd. De vogelspin kan zijn prooi dan gewoon leegzuigen. Vogelspinnen eten eigenlijk geen vogels. Dit werd vroeger wel gedacht, maar vogels zijn veel te groot voor deze spin om te vangen.

De meeste vogelspinnen zijn niet gevaarlijk voor mensen. Toch moet je rekening houden met het feit dat ze haren verliezen. Deze haren, ook wel brandharen genoemd, kunnen een flinke irritatie van je huid veroorzaken. Daarnaast kan een vogelspin bijten. Hierbij kan gif worden geïnjecteerd. Dit voelt in de meeste gevallen aan als een wespensteek en is dus niet levensbedreigend, wanneer je hiervoor niet allergisch bent.

Dit bericht is geplaatst in Weetjes met de tags . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Vogelspin

  1. Spinnenlover schreef:

    Heten ze omdat mensen dachten dat ze vogels aten? En trouwens de wetenschappelijke naam van de vogelspin is tarantula. Ik hou echt heel veel van ze.🤩 mijn lievelingsras is de Mexicaanse roodknie tarantula.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *