Wolf

Wolven zijn dieren die tot de familie van de hondachtigen behoren. Ze leven in groepen. Zo’n groep heet een roedel. Wolven communiceren met elkaar door middel van lichaamstaal, geur en geluiden zoals huilen en blaffen.

Wolven hebben een sterk aanpassingsvermogen. Ze kunnen in verschillende omgevingen overleven, van bossen en toendra’s tot bergen en woestijnen. In feite zijn wolven te vinden op alle continenten behalve Antarctica.

Wolven zijn goede jagers die zich voeden met verschillende prooien, zoals herten, elanden, bizons en zelfs knaagdieren en konijnen. Tijdens de jacht werken wolven efficiënt en goed gecoördineerd samen.

Wolven waren vroeger in Nederland aanwezig, maar werden in de 19e eeuw uitgeroeid. Sinds 2015 zijn er echter weer wolven waargenomen in Nederland. Het gaat hierbij om wilde wolven die vanuit Duitsland naar Nederland zijn gekomen.

De terugkeer van de wolf in Nederland kent zowel voor- als tegenstanders. Sommige mensen vinden het geweldig om deze wilde dieren weer te zien rondlopen in Nederland, terwijl anderen zich zorgen maken over de veiligheid van mens en dier en de impact op de landbouwsector.

Wolven zijn van nature schuw. Ze vermijden mensen over het algemeen. Als je een wolf in het wild tegenkomt, is het belangrijk om afstand te houden en geen voedsel te geven of te voeren. Wolven zijn immers wilde dieren.

Dit bericht is geplaatst in Weetjes met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *