Astma

De longen van iemand die astma heeft, reageren erg op vreemde stoffen die in de longen komen. Deze reactie is zo vreemd, omdat de longen van iemand die astma heeft, constant ontstoken zijn.

Wanneer je vaker heel erg benauwd bent, veel moet hoesten, kortademig bent of een piepende ademhaling hebt kan het zijn dat je astma hebt. Dit zijn namelijk de symptomen van astma.

Je hebt niet constant last van astma. Soms steken de symptomen erg heftig de kop op. Je spreekt dan van een astma aanval. Tijdens een astma aanval vernauwen je luchtwegen zich, waardoor je veel minder zuurstof kunt inademen. Je voelt je dan vaak erg benauwd.

Deze aanvallen zijn over het algemeen niet levensbedreigend. Het benauwde gevoel maakt dat mensen soms in paniek raken. Er zijn goede medicijnen verkrijgbaar om de astma redelijk onder controle te houden, waardoor het leven met deze ziekte een stuk gemakkelijker gaat. Astma is nog niet te genezen.

Het is voor mensen met astma goed om te sporten. Door te sporten verbeteren zij de conditie van de longen. Zo worden onder andere de ademhalingsspieren sterker. Hierdoor is astma beter onder controle te houden. Meer informatie over astma en andere longaandoeningen is te vinden op www.longfonds.nl.

Dit bericht is geplaatst in Weetjes met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *