Blaasontsteking

Een blaasontsteking kan zeer vervelend zijn. Zeker wanneer je weet dat deze vaker terug kan komen! Wist je dat jongens minder vaak een blaasontsteking hebben dan meisjes?

Wanneer je heel vaak het gevoel hebt dat je moet plassen, en er steeds maar een beetje urine vrij komt, is de kans aanwezig dat je een blaasontsteking hebt. Zeker wanneer je tijdens het plassen een branderig gevoel hebt. Een plasje meenemen met een bezoekje aan de huisarts kan opleveren dat de arts verteld dat je blaasontsteking hebt.

Dit houdt in dat het slijmvlies aan de binnenkant van je blaas ontstoken is. Bacteriën die normaal gesproken in je darmen leven, dringen de urinebuis binnen. Omdat vrouwen een kortere urinebuis hebben dan mannen, komt de bacterie bij vrouwen eerder in de blaas terecht. Het kan ook zijn dat de blaas door ander oorzaken geïrriteerd raakt, waardoor deze kan gaan ontsteken.

Artsen schrijven vaak een antibioticakuur voor om de ontsteking te bestrijden.  Maak deze kuur altijd volledig af, anders worden bacteriën resistent. Een blaasontsteking is niet besmettelijk.

Dit bericht is geplaatst in Weetjes met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *