Comazuipen

Comazuipen wordt steeds populairder onder jongeren. En wat maakt dat uit?

Wanneer jongeren grotere hoeveelheden alcohol drinken, al dan niet met het doel om in een coma te raken, gebruiken we hiervoor het begrip: comazuipen.

Alcohol doet verschillende dingen met je lichaam. Eén van die dingen is, dat een mens moeier wordt, na het drinken ervan.
Oudere mensen merken die vermoeidheid sneller dan jonge mensen, waardoor vooral pubers hun grenzen soms niet aanvoelen en maar door blijven drinken.

Naast de vermoeidheid zorgt alcohol ook voor een vochttekort in je lichaam. Door dit vochttekort kunnen bepaalde cellen in jou lichaam afsterven, waaronder je hersencellen.

Wanneer jou hersenen nog volop in ontwikkeling zijn, en deze flink beschadigd raken door het drinken van grote hoeveelheden alcohol, is de kans op (blijvende) beschadigingen aan jou hersenen groot.

Ouders en kinderen geven vaak aan dat ze moeten ‘leren drinken’. Eigenlijk draait het hierbij niet om het leren drinken van alcoholhoudende dranken, maar om het nee zeggen, wanneer jij geen drank meer wilt, of wanneer je grens is bereikt.

Dit bericht is geplaatst in Weetjes met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *