Crème, een beetje moederkoek?

Een mooie zachte en hopelijk een jonge huid dankzij een dagelijks likje dagcrème op je gezicht. Baby’s danken hun groei in de baarmoeder voor een groot deel aan de placenta/ moederkoek.

Een moederdier eet vaak de nageboorte op vanwege de hoge voedingswaarde. Waarom zou je die moederkoek dan niet benutte als ingrediënt voor dag- en nachtcrèmes.

In 1977 lanceerde het merk Biodermal de P-CL-E crème. De cosmetica wereld reageerde met afschuw. Want er zat schapenplacenta in. Tegenwoordig kunnen de eigenschappen van de placenta worden nagemaakt. Maar er zijn nog volop schoonheidsinstituten die, tegen een flinke vergoeding, je rimpels volspuiten met echt placenta- extract. Het Amerikaans cosmetica merk Skinmedica heeft een heel scala aan verzorgingsproducten op basis van TNS Recovery Complex, oftewel de voorhuid van besneden baby’s.

De placenta bevat eiwitten die vocht vasthouden. Eenmaal op het gezicht gesmeerd, voelt de huid dan ook soepel aan. Maar die eiwitten zitten niet alleen in de placenta en het effect is dan ook meer dan twijfelachtig. Het is nooit wetenschappelijk aangetoond dat rimpels echt verdwijnen van een likje of een prikje moederkoek.

Dit bericht is geplaatst in Weetjes. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *