Dementie

Hoe ouder iemand wordt, hoe groter de kans dat die persoon met een vorm van dementie te maken krijgt. Maar niet alleen oude mensen kunnen te maken krijgen met dementie, deze ziekte komt ook bij jonge mensen voor.

Wanneer mensen ouder worden, komt het vaker voor dat ze dingen vergeten. Met name het korte termijn geheugen lijkt steeds minder goed te gaan werken. Dit kan een teken van dementie zijn. Er zijn vele vormen van dementie, waaronder Alzheimer, de meest voorkomende vorm.

Hersenen werken doordat zenuwen met elkaar communiceren. Bij dementie raken zenuwen, of de verbindingen ertussen beschadigd. uiteindelijk gaan ze zelfs helemaal kapot. Niet alleen het korte termijn geheugen raakt beschadigd, de persoon zal zichzelf steeds minder goed kunnen redden, waardoor de patiënt vaak in een verpleegtehuis terecht komt.

Er zijn meer vrouwen dan mannen die aan vormen van dementie lijden. Deze erfelijke ziekte is niet te genezen. Voor familieleden is het vaak moeilijk wanneer een familielid met dementie te maken krijgt. Op alzheimer-nederland.nl staat meer informatie  over omgang met dementie en de gevolgen ervan voor hun omgeving.

 

Dit bericht is geplaatst in Weetjes met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *