Kroket

Er zijn verschillende soorten, enkel met ragout, met rundvlees of kalfsvlees en zelfs met satévlees. We hebben het hier over kroketten!

Kroketten zijn alom bekende snacks. Ze zijn bij elke snackbar te verkrijgen. Maar wat is een kroket nu eigenlijk? Een kroket heeft meestal een inhoud van ragout, al dan niet gevuld met vlees of groenten. Om deze vulling komt een mengsel o.a. paneermeel. Dit mengel moet de vulling goed omsluiten, anders loopt de vulling er tijdens het bakken weer uit. Dan wordt een kroket meestal afgebakken in een frituurpan.

Of een kroket echt slecht is voor je lichaam, ligt aan de vulling ervan en aan het vet waarin de kroket gebakken wordt. Af en toe een snack eten hoeft niet slecht te zijn voor je lichaam, als je dit maar met mate doet. Wanneer je voldoende beweegt, moet een extra snack als een kroketje geen problemen opleveren voor je gezondheid. Sauzen bevatten vaak veel vetten. Wanneer je dus veel saus bij je kroketje eet, wordt het eten ervan slechter voor je lichaam.

Dit bericht is geplaatst in Weetjes met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *