Loopneus

Wanneer er weer een virus heerst, is dat goed te horen aan het gesnuif om je heen. De een niest, de ander snuit z’n neus en sommigen halen hem luidruchtig op. Wat is nu beter: snuiten of je neus ophalen?

Mensen hebben vaak last van een loopneus wanneer ze verkouden zijn. De luchtwegen raken geïrriteerd door een virus. Het snot zal in deze gevallen wit van kleur zijn. Een loopneus gaat in dit geval vanzelf weer over, maar kan wel twee weken duren!

Wanneer je last hebt van een loopneus, zou je deze het liefst de hele dag door willen snuiten. Door het snuiten, snuit je al het snot uit je neus weg. Hierdoor kan nieuw gevormd snot in andere holtes dan de neusholte terechtkomen, bijvoorbeeld in voorhoofdsholten of in je oren. Dit kan erg vervelende gevolgen hebben!

Wanneer je je neus blijft ophalen, blijft er een barrière van slijm tussen de verschillende holtes zitten. De kans op uitbreiding van de klachten is zo een stuk kleiner! En je neus is veel minder schraal, dan wanneer je deze telkens snuit!

Dit bericht is geplaatst in Weetjes met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *