Melanoom

Daar waar melanomen vroeger vaak voorkwamen bij oudere mensen (40+), melden zich nu vaak jongvolwassen bij huisartsen met een melanoom. Wanneer je twijfelt of je een melanoom hebt, kan je beter langs de huisarts gaan voor een controle.

Een melanoom is een agressieve vorm van huidkanker. Deze bevatten over het algemeen veel pigment. Zo kan bijvoorbeeld opeens een moedervlek ontstaan op een plaats waar er eerder geen zat. Melanomen zijn bij tijdig ingrijpen goed te verwijderen. Wanneer je hier te lang mee wacht, kunnen de kwaadaardige cellen zich uitzaaien.

Melanomen komen niet enkel voor op de huid. Ze kunnen ook op de ogen voorkomen. Gelukkig komt deze vorm veel minder vaak voor. Om het risico op melanomen op de huid te verkleinen, is het van belang dat je jezelf goed insmeert met zonnebrandcrème.

Meer informatie over melanomen is te vinden op http://www.melanoom.nfk.nl/. Ook is er  een app ontwikkeld, om plekjes op je huid te kunnen controleren. Kijk voor meer informatie over de app op: http://www.huidmonitor.nl/.

Dit bericht is geplaatst in Weetjes met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *