Mexicaanse griep

De Mexicaanse griep heeft zijn naam, zoals je misschien wel vermoedde, te danken aan het land waar de griep voor het eerst optrad: Mexico.

De Mexicaanse griep is een vrij nieuwe griepsoort, die in 2009 wereldwijd voor veel sterfgevallen zorgde. Mexicaanse griep is niet gevaarlijker dan gewone griep, sterker nog, Mexicaanse griep is in de meeste gevallen minder gevaarlijk dan gewone griep.

De symptomen waaraan Mexicaanse griep te herkennen is, zijn vrijwel hetzelfde als bij ‘gewone’ griep, enkel hebben meer patiënten lasten van klachten als braken en diarree. Reden dat er zoveel mensen ziek zijn geworden van de Mexicaanse griep is dat dit een nieuw virus was, waartegen mensen nog geen weerstand hadden opgebouwd.

Waarom stierven er in 2009 zoveel mensen, terwijl de griep minder gevaarlijk lijkt dan ‘gewone’ griep? Bij een ‘gewone’ griepgolf sterven behoorlijk wat mensen. Dit zijn dan vaak mensen met al een verzwakte weerstand door ouderdom, een andere ziekte die ze hebben of andere redenen. Bij de Mexicaanse griep in 2009 stierven in verhouding minder mensen door Mexicaanse griep dan wanneer het een ‘gewone’ griepgolf betrof.

Dit bericht is geplaatst in Weetjes met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *