Nagel

De een bijt ze, de ander knipt ze en sommigen laten ze ontzettend lang groeien! Nagels komen voor in allerlei vormen en maten, maar waarom zitten ze er eigenlijk?!

Nagels zitten op onze vingertoppen en op de toppen van onze tenen. Deze plaatsen bevatten veel zenuwen, wat ze gevoelig maakt. Dat is maar goed ook, daardoor is onze onze fijne motoriek zo fijn als die is. Wanneer onze vingertoppen zouden vereelten, zou er veel minder gevoel in zitten. Daarom zit er een harde bescherming over onze vingertoppen: de nagel.

Soms scheurt een nagel in, wat een pijnlijk gevoel kan geven. Mensen die nagelbijten schuiven de ‘pijnlijke’ grens steeds verder op, waardoor hun nagels steeds korter worden.

Kalknagels zijn nagels waarin een schimmel is gaan groeien. Deze nagels zijn te herkennen aan de verdikte nagel, vaak witgeel van kleur. Kalknagels kunnen op verschillende manieren behandeld worden. Wanneer een behandeling aanslaat, zal in de meeste gevallen een nagel opnieuw aan moeten groeien. Dit kan bij teennagels wel 18 maanden duren!

Dit bericht is geplaatst in Weetjes met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *