Overgewicht

Een steeds groter percentage Nederlanders heeft last van overgewicht. Is dat nou zo erg?

Overgewicht kan schadelijk voor je lichaam zijn. Zeker wanneer je hier in zeer hoge mate last van hebt. Je spreekt in dat geval van obesitas. Overgewicht verhoogt de kans op lichamelijke ongemakken als:
– hart- en vaatziekten
– diabetes
– overbelasting van je gewrichten
– verschillende soorten kanker

Wanneer heb je last van overgewicht?
Je hebt last van overgewicht wanneer jouw gewicht niet in verhouding staat tot jouw lichaam. Met behulp van je BMI wordt inzichtelijk gemaakt of jouw gewicht in verhouding met jouw lengte is. BMI staat voor Body Mass Index. Met behulp van deze website kunnen volwassen en kinderen ouder dan 12 jaar hun BMI berekenen. Op deze website kunnen kinderen tot 12 jaar hun BMI berekenen.

Wat te doen tegen overgewicht?
Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om overgewicht tegen te gaan. Bijvoorbeeld meer bewegen, zodat het voedsel wat je binnen krijgt ook verbrand wordt. Het kan ook zijn dat je teveel voedsel eet. Het is dan slim om minder te eten.

Eet dan niet minder tijdens je maaltijden, maar minder tussendoor. Het is, zeker voor pubers, belangrijk om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Jouw lichaam ontwikkelt zich namelijk volop! Ga daarom niet zomaar lijnen. Eet gezond, gevarieerd en zorg voor voldoende beweging.

Dit bericht is geplaatst in Weetjes met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *