Tuberculose

Tuberculose, of TBC, is een infectieziekte die vroeger veel mensen het leven gekost heeft. Tegenwoordig is deze ziekte prima te genezen, toch?!

TBC is een ziekte die wordt veroorzaakt wanneer iemand een infectie heeft opgelopen door bacteriën. Deze bacteriën vormen knobbeltjes, welke tuberkels genoemd worden. Het is nu gelijk duidelijk hoe deze ziekte aan zijn naam komt. Deze ziekte kan op verschillende organen tot uiting komen, waarbij longtuberculose een veel voorkomende variant is.

Deze organen werken steeds minder goed. Langzaam gaat jouw lichaam dus verder achteruit. Door een antibioticakuur te nemen, was de ziekte altijd goed te bestrijden. De antibiotica doodde de bacteriën.

Er komen steeds meer berichten over bacteriën, die TBC veroorzaken, die een behandeling met antibiotica overleven. Ze zijn resistent geworden. Deze bacteriën zijn nu (10-2012) nog niet in Nederland aangetroffen, maar komen in grote aantallen voor in ontwikkelingslanden.
Zouden we over een paar jaar, net als vroeger, niets aan TBC kunnen doen, en langzaam moeten toekijken hoe ons lichaam steeds verder achteruit gaat…?

Dit bericht is geplaatst in Weetjes met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *