Wondroos

Wondroos, een vervelende ontsteking van de huid. Wanneer je er last van hebt, kan je er maar het beste vanaf blijven, hoe lastig dat ook is!

Wondroos is een ontsteking die ontstaat doordat bacteriën door een beschadiging van je huid, je huid kunnen binnendringen. Deze bacteriën veroorzaken een ontsteking van de huid, met name van de dieper gelegen delen als het onderhuids bindweefsel en het vetweefsel.

Wanneer je wondroos hebt, is de plaats waar de ontsteking zich bevindt vaak rood en opgezet. Wondroos kan pijnlijk zijn, al wordt ook jeuk als een van de symptomen genoemd.

Wondroos wordt veroorzaakt door bacteriën en om ervan te genezen moeten de bacteriën gedood worden. Antibiotica zijn medicijnen die bacteriën doden. Deze medicijnen krijg je dan ook voorgeschreven van je huisarts. Maak je kuur altijd af, anders loop je het risico dat bacteriën resistent worden voor de antibiotica.

Wondroos wordt ook wel belroos genoemd. Ik vermoed dat dit komt doordat op de plaats van de ontsteking ook blaasjes gevuld met pus kunnen ontstaan, als gevolg van de infectie.

Dit bericht is geplaatst in Weetjes met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *