Anticonceptiepil

Er zijn verschillende manieren om te voorkomen dat een vrouw zwanger raakt. Een daarvan is het gebruik van de anticonceptiepil, ook wel simpelweg pil genoemd. Het gebruik van een anticonceptiepil kan zwangerschap voorkomen maar beschermt niet tegen een soa.

HORMONEN
Een pil bevat hormonen. Dit zijn regelstoffen die voorkomen in het lichaam van een mens. De hormonen in de pil zorgen er onder andere voor dat er geen eicel vrijkomt bij een vrouw. Ook wordt het slijmvlies in de baarmoederhals dikker. Dit maakt het voor zaadcellen lastiger om de baarmoeder in de komen.

STOPWEEK
In de meeste gevallen slikt een vrouw drie weken achter elkaar ieder dag één pil. De week hierna slikt de vrouw geen pil. Dit noemen we de stopweek. In de stopweek wordt een vrouw ongesteld. Soms wordt een pil wel eens vergeten in te nemen. Lees dan in de bijsluiter wat je moet doen.

VERSCHILLENDE PILLEN
Bij sommige merken bevatten alle pillen dezelfde hoeveelheid hormonen, zodat de volgorde waarin de pillen geslikt worden, niet van belang is. Andere merken produceren pillen waarbij de hoeveelheid hormonen wel verschillend is. Hierbij dient een vrouw de aangegeven volgorde aan te houden.

Dit bericht is geplaatst in Weetjes met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *