Chlamydia

Van deze meest voorkomende soa in Nederland, weten veel mensen niet dat ze deze bij zich dragen. Dit komt omdat de ziekteverschijnselen minimaal zijn. De gevolgen die deze soa met zich mee kan brengen, kunnen zeer ernstig zijn.

Chlamydia is een bacteriële infectie van de slijmvliezen rondom de geslachtsorganen en de anus. Via direct contact van de geslachtsorganen met deze slijmvliezen is de bacterie over te brengen.

Chlamydia kan te herkennen zijn aan een toename van afscheiding van de geslachtsorganen. Ook een branderig gevoel bij het plassen, of juist veel jeuk aan of rondom de geslachtsorganen kan duiden op de aanwezigheid van deze soa. Ga bij twijfel langs de huisarts. Vrouwen kunnen onvruchtbaar raken door deze soa.

Chlamidya is net als de meeste bacteriële infecties goed te genezen met antibiotica.  Zaak is wel dat je op tijd met je klachten naar de dokter gaat. Het beste blijft om een soa te voorkomen door een condoom te gebruiken. Zo kan je een hoop narigheid bij jezelf en bij je partner voorkomen.

Dit bericht is geplaatst in Weetjes met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *