enterohemorragische E. coli

De EHEC bacterie (de afkorting van de titel van dit bioweetje) zorgde in 2011 voor een hoop commotie. Deze bacterie was tot voor kort bij velen onbekend. Welk gevaar loop je bij een infectie? En hoe kan je een infectie met deze bacterie voorkomen?

SYMPTOMEN
Wanneer je last hebt van misselijkheid, buikkrampen, diarree, bloed bij de ontlasting en/ of moet braken, is de kans aanwezig dat je besmet bent met de EHEC bacterie. Deze bacterie kan namelijk de veroorzaker zijn van ernstige bloedingen van je darmwand.

HULP
Wanneer je last hebt van bovenstaande symptomen is het goed om een arts te bezoeken. Deze kan onderzoek doen en je zo nodig hulp bieden om van deze bacterie af te komen. Sommige soorten EHEC zijn zeer agressief en dienen snel behandeld te worden met een antibiotica.

VOORKOMEN
is beter dan genezen. De EHEC bacterie kan voorkomen op ongewassen groenten en in rauw vlees. Was je groenten daarom goed, of kook ze. Zorg ervoor dat je rauwe vlees doorbakken is. Was verder je handen altijd goed na een toiletbezoek. Het is belangrijk een goede hygiëne in acht te nemen.

Dit bericht is geplaatst in Weetjes met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *