HPV

Het Humaan Papilloma Virus (HPV) is een virus dat baarmoederhalskanker veroorzaakt. Hoe verspreid dit virus zich? En zijn er voorzorgsmaatregelen om besmetting ermee te voorkomen?

Er zijn verschillende soorten HPV. Gelukkig veroorzaakt niet elke soort baarmoederhalskanker, maar zijn er slechts enkele gevaarlijk. HPV is op te lopen door onbeschermde geslachtsgemeenschap en door huid op huid contact.

Doordat baarmoederhalskanker veroorzaakt wordt door een virus, is het mogelijk om je hiervoor te laten vaccineren. Er zijn verschillende vaccinaties in omloop, waarbij het ene vaccin beter lijkt te zijn dan het andere.

Over de vaccinaties doen vele verhalen de ronde en er zijn veel meisjes die zich niet laten inenten tegen deze ziekte. In het vaccin zitten volgens het RIVM viruseiwitten. Het lichaam maakt antistoffen tegen deze viruseiwitten aan en deze antistoffen blijven lange tijd aanwezig in het lichaam.

Meer informatie over baarmoederhalskanker is hier te vinden. Ook mannen kunnen HPV oplopen. Bij de meeste mannen heeft dit geen gevolgen op hun gezondheid. In uitzonderlijke gevallen kunnen mannen een vorm van kanker krijgen door dit virus.

Dit bericht is geplaatst in Weetjes met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *